Yunet
 

Društvo

Muzička škola „Jovan Bandur“ postala je bogatija za jedan instrument

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. decembar 2021. • 10:40 •

Muzička škola „Jovan Bandur“ postala je bogatija za jedan instrument

Muzička škola „Jovan Bandur“ postala je bogatija za jedan instrument. U pitanju je C truba koja će značiti učenicima škole u daljem radu. Zahvaljujući sredstvima dobijenih od grada Pančeva, Muzička škola je dobila i nove krovne prozore.

Zahvaljujući akciji „Sakupi i uštedi, videćeš da vredi“ Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Pančeva i JKP „Higijena“, Muzička škola „Jovan Bandur“ dobila je sredstva za kupovinu novog instrumenta. Učenici su tokom akcije sakupili najveću količinu reciklažnog materijala, istakla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

Prema rečima Mihajla Jovića, direktora muzičke škole, kupljena je C truba, koja će mnogo značiti učenicima u daljem radu.

Profesor trube u muzičkoj školi Predrag Stavnović je istakako da je jedan takav instrument bio potreban učenicima. Prema njegovim rečima, C truba je veoma zastupljena u repertoaru instrumentalnih solista.

Grad Pančevo svake godine ulaže značajna sredstva iz budžeta za investiciono i tekuće održavanje osnovnih i srednjih škola na svojoj teritoriji, ali i za opremanje specijalizovanih kabineta za stručnu praksu u srednjim školama, istakla je Tatjana Božić.

Značajna sredstva je dobila i Muzička škola „Jovan Bandur“ za zamenu krovnih prozora, koji su bili u veoma lošem stanju.

Muzička škola „Jovan Bandur“ danas ima aktiv gudača, klavirista, trzača, duvača, aktiv harmonike, aktiv solo pevanja i kamerne muzike. U školi je zastupljeno 18 različitih instrumenata i solo pevanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena