Yunet
 

Društvo

Dea Đuđević na edukaciji mladih o bezbednosti u saobraćaju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. decembar 2021. • 10:51 •

Dea Đuđević na edukaciji mladih o bezbednosti u saobraćaju

U cilju podizanja svesti  mladih o bezbednosti u saobraćaju održana je edukacija učenika srednjih škola u Gimnaziji Svetozar Miletić u Novom Sadu. Još jedna akcija i kampanja u nizu sa ciljem povećanja bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju, pravilne edukacije mladih, podizanja svesti građana o bezbednom učešću i ponašanju u saobraćaju održana je u Novom Sadu u gimnaziji Svetozar Marković.

Tribinu o bezbednosti u saobraćaju organizovali su Gradska uprava za saobraćaj i puteve i savet za Koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada koji ulažu velika finansijska sredstva u razne edukacije o saobraćaju.

Ovo predavanje i edukaciju podržala je i javna ličnost, predsednica Udruženja “Budimo bezbedni” Dea Đurđević koja želi da svojim ličnim iskustvom  sa saobraćajne nezgode koju je doživela,  širi veliku poruku, pre svega mladim učesnicima u saobraćaju.

Cilj održavanja javne tribine je da se ukaže na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanje saobraćajnih propisa. Kakve greške prave učesnici u saobraćaju i na šta najviše treba obratiti pažnju preneo je u svom izlaganju  učenicima srednjih škola Dejan Milojević iz policijske uprave Novog Sada.

Organizatori očekuju da će zajednički rad doprineti ostvarenju opšteg cilja – povećanju bezbednosti u saobraćaju, manjem broju saobraćajnih nezgoda, poginulih i povređenih osoba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena