Yunet
 

Društvo

Sve nadležne službe rade na uklanjanju snega, bez naplate parkinga danas

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. decembar 2021. • 08:25 •

Sve nadležne službe rade na uklanjanju snega, bez naplate parkinga danas

Sva javno komunalna preduzeća nastavila su čišćenje snega .Zimska služba je u četvrtom stepenu pripravnosti dok radnici „Higijene“ od noćas raščišćavaju pešačke prelaze ,staze i  objekte od javnog značaja.

“Centar grada je očišćen , prilazi pešačkim prelazima i ustanovama od javnog značaja , akcenat je stavljen na kovid ambulantu. prilaz Opštoj bolnici , laboratorijji. Ekipe su i dalje na terenu , čistimo i naselja gde imamo pešačke prelaze ,  prilaze vrtićima, školama .Ukoliko ne bude padavina očekujemo da prva i druga smena očistimo kompletan grad. Apelovao bih na naše sugrađane da ispred svojih kuća očiste stazu i posebno ispred radnji da očiste sneg, kaže direktor Higijene Mišo Marković.

Naplate parking mesta u Pančevu danas neće biti.Trenutno radnici ovog preduzeća čiste prvu zonu , odnosno centar , koji je prioritet.U Higijeni se nadaju da će do utorka sva parking mesta biti očišćena tako da bi trebalo da se nastavi sa naplatom od 14 decembra. Ogromno stablo košćele palo je pod teretom snega ispred Narodnog muzeja ,u Gradskom parku ,unutar pešačke zone. Srećom nije bilo ljudi čije živote je moglo da ugrozi ovo bolesno drvo a nije načinjena ni materijalna šteta.

“Došlo je do izvale stabla zbog njegovog lošeg stanja , težak sneg je dodatno otežao grne a ovo stablo je raslo asimetrično .Nažalost svi smo mi emotivno vezani za kopriviće ali je njima došao fiziološki kraj.Mi smo te kopriviće uklonili  sa Trga Kralja Petra i zamenili, Na svu sreću niko nije povređen, poručila je Ženja Marinković, iz JKP “Zelenilo”.

Autobusi Pantransporta nisu imali problema ni u nedelju, ni danas zbog snega koji je napadao.

“Stanje je zadovoljavajuće ,sneg je prestao da pada , sneg se otopio i nema problema ni na jednom putnom pravcu. Pratimo vremensku prognozu i u direktnom smo kontaktu sa Zimskom službom održavanja puteva.Nadam se da neće biti ni u narednom periodu problema kada je u pitanju odvijanje saobraćaja” dodao je Voja Savičić iz Pantransporta.

Sve nadležene službe na teritoriji Grada Pančeva su spremne da reaguju u svakom trenutku .Situacija se prati , ali ono što je najznačajnije jeste da su svi putni pravci prohodni i da se sneg čisti redovno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena