Yunet
 

Društvo

Pančevačka “Higijena” spremna za zimu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. decembar 2021. • 16:31 •

Pančevačka “Higijena” spremna za zimu

JKP „Higijena“ spremno dočekuje zimu i snežne padavine. Kako najavljuju iz ovog pančevačkog komunalnog preduzeća sav materijal kao i mehanizacija kako bi Higijena spremno dočekala zimu, su obezbeđeni i spremni za prvu veću količinu snega. Iz ovog preduzeća očekuju da će u Pančevu biti sve u najboljem redu, kao i prethodnih godina.

Obezbedjene su dovoljne količine soli za površine koje Higijena čisti tj za koje je nadležna. Takođe nabavljena je i tečnost za sprečavanje formiranja leda. To je vitalno kako bi prilazi svim najznačajnijim ustanovama, kao što su pešački prelazi i autobuska stajališta bili očišćenji tokom zime.

Prvi sneg je već padao u našem gradu. Iako se nije zadržao, u radnoj jedinici „Čistači“  pančevačke JKP „Higijene“ spremeno dočekuju novi sneg koji najavljuju metereolozi. Procedura, stanje mehanizacije, soli i angažman radnika Higijene je na najvišem mogućem nivou, kao i prehodnih godina.

U okviru radnih zadataka zaposleni u Higijeni će i u dnevnoj, ali i noćnoj smeni raditi na čišćenju samog gradskog jezgra. Sa druge strane, to isto važi i za ostale delove Pančeva, navodi direktor Mišo Marković, poručujući da se ovo preduzeća apsolutno i nedvosmisleno brine o svakom naselju u gradu i o svim površinama za koje je Higijena nadležna da održava i čisti.

Ono što što je sigurno najznačajnije za zaposlene u ovom javnom preduzeću je vremenska prognoza. Ona se prati „iz minuta u minut“ i ukoliko bude bilo potrebe menahizacija i zaposleni su spremni da izađu na teren u svakom trenutku, naravno ako se ukaže potreba, zaključio je Marković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad