Yunet
 

Društvo

“Izađi iz nasilja!”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. decembar 2021. • 23:03 •

“Izađi iz nasilja!”

“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1,700 organizacija u preko 100 država sveta. Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva koji je nosilac kampnje na lokalnom nivou Ivana Rosić ocenila je da ovakve tribine, kao i sama kampanja treba da podstakne ljude da češće govore o nasilju prema ženama.

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević smatra da je nasilje u porodici mnogo češće nego što se misli u javnosti. Ipak sa druge strane, kako navodi, snažna kampanja koju država sprovodi poslednjih godina ohrabruje sve veći broj žrtvi da prijavljuju nasilnike nadležnim organima.

Nasilje može , pored fizičkih, ostaviti i brojne psihičke posledice na žrtvu, ali rešenje postoji. To su situacije koje se često posmatraju u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Kovin” i naravno uz stručnu pomoć lekara leče.

Poruka ove tribine je “Izađi iz nasilja!”. Broj SOS telefona za žrtve porodičnog nasilja je 0800 100 113.. Kampanja “16 dana aktivizima protiv nasilja nad ženama” počela je 25. novembra i završila se 10. decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena