Yunet
 

Društvo

Grad Pančevo ove godine podelio više od 400 auto-sedišta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. decembar 2021. • 10:35 •

Grad Pančevo ove godine podelio više od 400 auto-sedišta

U Gradskoj upravi podeljena su auto sedišta  roditeljima čija su deca rođena u prvoj polovini 2021. godine. Pre podele sedišta  održano je predavanje i obuka roditeljima kako se postavljaju i koriste. Predavači su bili iz Agencije za bezbednost saobraćaja. Predrag Živković, gradski većnik za saobraćaj kaže da će i naredne godine Grad Pančevo nastaviti sa akcijom podele auto sedišta i da će za tu namenu biti izdvojeno iz budžeta oko milion dinara.

Grad Pančevo ove godine podelio je više od 400 auto sedišta roditeljima koji ispunjavaju uslove i koji su se prijavili za ovu gradsku akciju. Saša Simić, roditelj  dvoje dece, kaže da je zadovoljan akcijom i da je na predavanju mogao da sazna dosta o bezbednosti dece u saobraćaju.

Prema rečima Predraga Živkovića gradskog većnika za saobraćaj za akciju podele auto sedišta vlada veliko interesovanje i da će zato Grad nastaviti sa ovom praksom. Budžetom za narednu godinu biće izdvojeno oko  milion dinara.

Pored podele auto sedišta organizovano je predavanje i obuka za roditelje. Predavači su bili iz Agencije za bezbednost saobraćaja, sa kojom grad ima dobru  saradnju.

Predrag Živković – gradski većnik za saobraćaj

Do kraja godine Grad i Agencija za bezbednost saobraćaja održaće  predavanje za učenike 4 godine Medicinske škole „Stevica Jovanović“ na temu prevencije povreda u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena