Yunet
 

Društvo

Banatsko Novo Selo dobilo 9,33 km novog puta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. decembar 2021. • 10:38 •

Banatsko Novo Selo dobilo 9,33 km novog puta

Zahvaljujući projektu Javnog privatnog partnerstva, nastavlja se asfaliranje ulica na teritoriji grada Pančeva. U Banatskom Novom Selo završeno je asfaltiranje pet ulica, kao i parking prostora.

Grad Pančevo nastavlja rehabilitaciju puteva na teritoriji grada. U Banatskom Novom Selu asfaltirane su ulice koje su decenijama bile devastirane. Zahvaljujući odgovornoj politici države i grada Pančeva meštani Banatskog Novog Sela sada mogu da se pohvale dobrim putevima.

Radove na asfaltiranju obišla je gradska menadžerka Maja Vitman koja je istakla da je Banatsko Novo Selo projektom javnog privatnog partnerstva dobilo asfalt u 12 ulica, odnosno 9,33 km novog puta.

– Danas u Banatskom Novom Selu zaršavamo asfaltiranje ulice Vašarske, kao i parkinga u dužini od 70 m dok smo predhodnih dana završili: Šantićevu, Valerije Dokne, 29. Novembra i Maksima Gorkog. Nakon završetka asfaltnih radova ostaje da se urade bankine u širini pola metra sa strane na ovim ulicama.

Marijana Kesić, odbornica Skupštine grada Pančeva istakla je da zahvaljujući odgovornoj politici gradske vlasti, Banatsko Novo Selo je dobilo veliki broj asfaltiranih ulica.

– Direktnim ulaganjem iz budžeta grad Pančevo je za 15 meseci finansirao radove u 118 ulica, 53 km puteva i 3 km pešačkih staza. U Banatskom Novom selu u prvom krugu smo asfaltirane su ulice: Bratstva Jedinstva, Žarka Zrenjanina, Ulica JNA, Železnička ulica, Crepajski put, Ulica Mihaila Pupina i ulica 27. Marta, istakla je Maja Vitman.

– Sledeće godine naseljena mesta će opet biti tema radova i naši građani to treba da znaju. Radimo u kontinuitetu, 12 meseci u godini, koristimo svaki dan i svaku priliku da ravnomerno u svim naseljenim mestima radimo.  Napomenula bih da pored radova u Banatskom Novom Selu radovi se danas izvode i u Omoljici na asfaltiranju, na bankinama u Jabuci, Starčevu i Dolovu. Radovi su kompletno završeni u Glogonju, a na bankinama nakon asfaltiranja se trenutno izvode u Jabuci,dok je plan posle da se završe i Dolovo i Starčevo. Nakon završetka radova u tri ulice u Banatskom Brestovcu, kreću  radovi u Kačarevu, parkinzi kod groblja u Starčevu, i okretnica u Banatskom Brestovcu. Do kraja godine svi radovi će biti gotovi, ukoliko ne bude nekih većih padavina. I ovim putem završavamo obećani krug radova u naseljenim mestima i pripremamo se za sledeću fazu.

Uporedo sa radovima u naseljenim mestima, radovi se izvode i u samom gradu, i to u naselju Mladost i na Kotežu. U naselju Gornji grad radovi na rehabilitaciji ulica izvešće se u Karađorđevoj ulici od Matije Gupca do Knićaninove i u Topoli u ulici Bore Šipoša.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena