Yunet
 

Društvo

Takmičenje u pravljenu slanih i slatkih pita u Uljmi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. novembar 2021. • 14:52 •

Takmičenje u pravljenu slanih i slatkih pita u Uljmi

Foto: Grad Vršac

Udruženje žena iz Uljme organizovalo je prethodnog vikenda takmičarsku manifestaciju “Slane i slatke pite”, koje je okupilo 10 udruženja žena iz okoline, ali i veliki broj posetilaca.
– Manifestacija “Slane i slatke pite” takmičarskog je karaktera i kao takve doprinose razvoju turizma, ali i gastronomske ponude. Osim toga, doprinosi i razvoju i buđenju društvenog života po našim selima. Zadovoljni smo što je ovakvih manifestacija na teritoriji Grada Vršca sve više, ali i što je udruženja žena sve više na našoj teritoriji. Grad Vršac će i dalje pomagati ovakve manifestacije, ali i rad svih udruženja, istakao je Slaviša Maksimović, član gradskog veća za ruralni razvoj.
Udruženje žena Uljma veoma su aktivne i vične u spremanju raznih đakonija, a proteklog vikenda želele su i da se takmičarski oprobaju u pravljenju pita. Naravno, nije izostao ni folklor i tamburaši.  
– Takmičenju u slanoj i slatkoj piti prisustvuje veliki broj naših meštana, a učešće u takmičarskom delu uzelo je 10 udruženja iz naše okoline. Naše udruženje ima 10 članica i takođe smo uzeli učešće u takmičenju. Na današnjoj manifestaciji imali smo i bogat program. Najpre su deca igrala folklor, a potom su svi mogli da uživaju u raznim đakonijama, koje su uz pite obogatile današnju manifestaciju, objasnila je Dragica Seka Babin, predsednica Udruženja žena Uljma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena