Yunet
 

Društvo

Obeležen Međunarodni dan borbe nasilja nad ženama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. novembar 2021. • 15:48 •

Obeležen Međunarodni dan borbe nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe nasilja nad ženama, Savet za rodnu ravnopravnost grada Pančeva organizovao je niz akcija u cilju podizanja svesti i preduzimanju akcija na suzbijanju nasilja. Podeljene su narandžaste ešarpe i napisane poruke orhabrenja.

Savet za rodnu ravnopravnost grada Pančeva  povodom Međunarodnog dana borbe nasilja nad ženama organizovao je niz akcija. U jutarnjim satima članice Saveta delile su narandžaste ešarpe zaposlenim ženama u Gradskoj upravi. Takođe, marame su podeljene i gradskim preduzećima i ustanovama. Prema rečima Ivane Rosić, predsednice Saveta za rodnu ravnopravnost Pančeva na ovaj način se skreće pažnja na poblem, ali se i podstiče svest naših građana.

Zvanična boja ove kampanje je narandžasta i predstavlja simbol ozdravljenja i borbe žena i devojčica za bolju budućnost. Grad Pančevo značajno utiče na poboljšanje položaja žena koje su žrtve nasilja. Ove godine je iz budžeta izdvojeno oko 5 miliona dinara za proširenje kapaciteta Sigurne kuće.

Sledeća aktivnost sprovedena u okviru Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je pisanje poruka ohrabrenja. Članica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Pančeva, Tina Granić, ističe da se protiv ovakvog vida nasilja treba boriti svih 365 dana u godini.

Važno je javno osuditi svaki vid nasilja, a istaći odgovornost nasilnika. Bilo koja diskriminacija nad ženama je nedopustiva i potrebna je stalna edukacija društva. Nasilje nad ženama nije problem pojedinca, već problem celog društva, ističu naše sagovornice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad