Yunet
 

Društvo

Prezentacija budućeg izgleda Ulice cara Lazara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. novembar 2021. • 16:12 •

Prezentacija budućeg izgleda Ulice cara Lazara

Rekonstrukcija Ulice cara Lazara počela je 12. novembra, a njen završetak planiran je za 180 kalendarskih dana. Prvom fazom radova obuhvaćen je deo od Vojvode Radomira Putnika do Doktora Svetislava Kasapinovića. Kraj ovih radova paniran je do kraja ove godine. Projekat je podržala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa 110 miliona dinara, dok Grad Pančevo učestvuje 75 miliona.  

Ulica cara Lazara će za 180 kalendarskih dana biti potpuno uređena, dok se kraj prve faze radova očekuje do kraja ove godine. Uz novi asfalt, pešačke i biciklističke staze, ova ulica će odisati posebnom svežinom zbog zelenila kojim će biti dodatno oplemenjena. Ovaj projekat je podržala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 110 miliona dinara, dok je grad iz budžeta opredelio 75 miliona. Za sledeću godinu je predviđeno da Pokrajina i grad učestvuju sa po 50 odsto sredstava za preostale radove.   

Rekonstrukcija ulice sprovodiće se u fazama. Prva je počela 12. novembra, a u sklopu nje sprovodiće se radovi u delu od Vojvode Radomira Putnika do Doktora Svetislava Kasapinovića.

Saobraćaj u Cara Lazara ostaće dvosmeran. Ulica će dodatno biti ozelenjena. Na više od 8700 kvadratnih metara biće travnjak, a na oko 4500 kvadratnih metara biće niski četinari i ukrasno rastinje, takođe će biti posađeno 350 novih stabala. U saradnji sa Gradskom komisijom utvrđeno je koja stabla će biti zamenjena novim.

Nakon završetka prve faze radova u Ulici cara Lazara, od Vojvode Radomir Putnika do Doktora Svetislava Kasapinovića, radiće se deo do Doktora Žarka Fogaraša, tj. 6.oktobra, nakon toga do Takovske odnosno Fillipa Višnjića, zatim će se sprovoditi radovi do Petra Preradovića, nakon čega će uslediti radovi do Ulice Marka Kraljevića, a na kraju će se raditi deo do Prvomajske ulice.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena