Yunet
 

Društvo

Za pošumljavanje u Vojvodini 43 miliona dinara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. novembar 2021. • 12:15 •

Za pošumljavanje u Vojvodini 43 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas šest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji Vojvodine.

Ugovori su uručeni JP “Vojvodinašume”, koje je dobilo najviše sredstva na ovogodišnjem konkursu, zatim Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Javnom preduzeću za komunalnu infrastrukturu i usluge “Kikinda”, JKP “Graditelj” u Srbobranu, JKP “Komunalac” u Titelu i komunalnom preduzeću “Luka Bačka Palanka”.

Ove godine su iznosi za pošumljavanje po hektaru u proseku 30 odsto viši nego ranije, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.

Tako je za pošumljavanje tvrdim lišćarima predviđeno 200.000 dinara po hektaru, za pošumljavanje mekim lišćarima 160.000 dinara, a bagremom 130.000 dinara po hektaru.

Božić je rekao da su sredstva u Budžetskom fondu za šume ove godine znatno veća nego ranije, te da je cilj da se ta ulaganja podignu na još viši nivo.

“Ove godine je za pošumljavanje opredeljeno 50 miliona dinara, od čega je na konkursu iskorišćeno 43 miliona”, precizirao je Božić.

On je pozvao lokalne samouprave da naredne godine koriste sredstva koja Pokrajinski sekretarijat izdvaja za pošumljavnje, jer je važno da se zajednički radi na tome da se površine pod šumama u Vojvodini povećaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad