Yunet
 

Društvo

Završena akcija sakupljanja i odnošenja kabstog otpada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. novembar 2021. • 20:47 •

Završena akcija sakupljanja i odnošenja kabstog otpada

Tokom oktobra JKP „Higijena“ organizovala je redovnu jesenju akciju sakupljanja i odnošenja kabastog otpada. Sa teritorije grada i dva sela, sakupljeno je, oko 1300 kubika raznog kabastog otpada, među kojem je bilo najviše baštenskog materijala i nameštaja. U „Higijeni“ podsećaju  da građevinski šut i zemlju građani mogu sami da odnesu na staru deponiju.

I ove jeseni uspešno je završena još jedan akcija sakupljanja i odnošenja kabastog otpada u Pančevu, Starčevu i Dolovu. Najviše se bacao baštenski otpad, zatim nameštaj i auto gume, dok je bilo nešto manje bele tehnike,  kaže Mišo Marković  direktor  JKP „Higijena“. 

Ovom akcijom koja se već više od 20 godina organizje u Pančevu, a od nedavno i u dva sela, sprečava se stvaranje divljih deponija . Marković je još jednom apelovao na građane da građevinski otpad, šut, zemlju odnesu na staru deponiju.

Zahvaljujući ovoj akciji „Higijena“ i građani udruženo deluju na očuvanje okoline, kontejnera i vozila ovog preduzeća koji se lako mogu uništiti ako u njih dospe otpad koji nije predviđen za takvo odlaganje, zaključio je Marković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena