Yunet
 

Društvo

JKP “Drugi oktobar”: Zatvaraju se javne česme u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. novembar 2021. • 11:31 •

JKP “Drugi oktobar”: Zatvaraju se javne česme u Vršcu

Ekipe Vodovoda Javno komunalnog preduzeća “Drugi oktobar”, zbog nadolazećih mrazeva, zatvoriće javne česme po gradu i u selima, u toku današnjeg i sutrašnjeg dana.

“Osim toga, još jednom podsećamo korisnike usluga da izvrše zaštitu svojih vodovodnih instalacija, pred predstojeću zimsku sezonu, kako ne bi došlo do njihovog pucanja usled veoma niskih temperatura vazduha, koje nas očekuju u narednim zimskim mesecima”, kažu u Vodovodu.

Pre svega, potrebno je proveriti da li su vodomerne šahte propisno zatvorene poklopcima i isušene.

“Ukoliko se vodomer nalazi u podrumskoj prostoriji, svi otvori kao što su prozori, okna i vrata, moraju biti zatvoreni. Za dodatnu zaštitu vodomerne grupe mogu se koristiti materijali za termo izolaciju. Neophodno je isključiti i sve spoljašnje česme. Ako se objekti ne koriste i ne greju, potrebno je zatvoriti ventil ispred vodomera i ispustiti vodu iz instalacija kako ne bi došlo do pucanja vodomera i vodovodnih cevi”, kažu u Vodovodu.

Ukoliko korisnici primete bilo kakva curenja na vodovodnom priključku, mogu pozvati dežurnu službu Vodovoda na broj telefona 440-800 (dežurni broj, posle 15 časova i vikendom: 060/843-52-00) koja će u najkraćem vremenskom roku izaći na teren i sanirati kvar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad