Yunet
 

Društvo

Upriličena svečana sednica Skupštine grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. novembar 2021. • 16:32 •

Upriličena svečana sednica Skupštine grada Pančeva

Dan Grada Pančeva 8. novembar obeležen je svečanom sednicom u dvorani Kulturnog centra. Ovo je bila prilika da se dodele Novembarske nagrade, džudiskinji Andrei Stojadinov, za izuzetne rezultate u sportu i Zlatiboru Lazarovu za humanitarni rad. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da su prioriteti u predhodnom radu bili jačanje privrednih kapaciteta grada i izgradnja poslovnih zona, što vraća Pančevo na mapu razvijenih industrijskih gradova.

Na svečanoj sednici, upriličenoj povodom Dana grada Pančeva 8. novembra,  u dvorani Kulturnog centra, gostima se najpre obratio gradonačelnik Aleksandar Stevanović.  On je čestitajući praznik svim građanima poručio da su u proteklom periodu  prioriteti bili izgradnja poslovnih zona i jačanje privrednog kapaciteta grada, što su omogućili i veliki investitori koji su došli u Pančevo.

Grad Pančevo, je ove godine, dodelio Novembarsku nagradu džudistkinji Andrei Stojadinov u oblasti sporta i Zlatiboru Lazarovu za oblast socijalni i humanitarni rad. Andrea Stojadinov je u poslednjih godinu dana, ostvarila fantastične sportske rezultate i pronela slavu Pančeva i van granica naše zemlje. Za samo mesec dana osvojila je čak tri evropske medalje.

Zlatibor Lazarov trenutno je potpredsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih Pančevo i više od dve decenije uključen je u sve aktivnosti vezane za osobe za invaliditetom u Pančevu.

Svečanoj sednici prisustvovali su   potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović, Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada, odbornici Skupštine grada, predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Južnobanatskog upravog okruga, lokalnih samouprava, brojnih ustanova i organizacija, vojske i policije, crkava i verskih zajednica.U umetničkom programu učestvovali su članovi KUD-a “Stanko Paunović” NIS RNP, glumica Sofija Juričan, operska pevačica Jadranka Jovanović i učenice Baletske škole “Dimitrije Parlić”.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena