Yunet
 

Društvo

Postavljen kamen tremeljac za spomenik heroju Crvene armije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. novembar 2021. • 11:37 •

Postavljen kamen tremeljac za spomenik heroju Crvene armije

Povodom Dana grada Pančeva upriličena je ceremonija polaganja vremenske kapsule u kamen temeljac za spomenik generalu Crvene armije Vasiliju Filipoviču Margelovu. Kapsulu su položili ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Zahvaljujući generalu Crvene armije Vasiliju Filipoviču Margelovu Pančevo je oslobođeno 6. oktobra u Drugom svetskom ratu od fašističkog okupatora. Na inicijativu Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Slovenska unija” i uz finansijsku podršku Ambasade Ruske federacije u Srbiji, u Pančevu se podiže spomenik ovom heroju na trgu koji nosi njegovo ime. Povodom Dana grada Pančeva, 8. novembra, vremensku kapsulu su u kamen temeljac budućeg spomenika položili ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović. Bocan Harčenko je ovom prilikom rekao da će spomenik biti simbol prijateljstva i bratstva ruskog i srpskog naroda i zajedničke borbe protiv fašizma.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da će grad uvek podržavati realizaciju istorijsko-memorijalnih projekata koji se tiču daljeg jačanja rusko-srpskog prijateljstva i dobre saradnje. Događaju su prisustvovali i predstavnici Ruskog doma u Beogradu, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ambasade Belorusije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici kompanije Gazprom Energoholding Srbija , Udruženja sprsko-ruskog prijateljstva “Slovenska unija” i “Narodna diplomatija”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad