Yunet
 

Društvo

Kremlev i Borovčanin položili venac žrtvama u Drugom svetskom ratu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. novembar 2021. • 16:34 •

Kremlev i Borovčanin položili venac žrtvama u Drugom svetskom ratu

FOTO: AIBA

Predsednik AIBA Umar Kremlev i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin odali su poštu nastradalima i položili cveće na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu.

Ceremonija je održana u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu u Beogradu.

Predsednik AIBA, gospodin Kremlev, boravi u Beogradu, gde je zajedno sa predsednikom BSS domaćin Svetskog prvenstva u boksu AIBA za muškarce 2021, koje je u završnoj fazi. 

Misija boksa, koju propagiraju oba predsednika, je učenje samokontroli, posvećenosti, disciplini i odlučnosti. Boks menja čoveka, rađa samopoštovanje, kao i poštovanje prema drugima.

– Uvek treba ukazivati na greške i težiti da ih ispravimo. Moramo da radimo na sprečavanju pogrešnih stvari, a boks je jedno od oruđa koje gradi taj čisti svet gde vlada hrabrost, tolerancija, doslednost, poštenje, poštovanje, gradi karakter zdrave osobe, šampiona – tvrdi Kremlev.  

– Danas smo odali poštu svim žrtvama Drugog svetskog rata, to je nešto na šta moramo stalno da ukazujemo i učimo generacije da je ovo jedna od najvećih tragedija čovečanstva koja se dogodila i koja se nikada ne sme ponoviti. A mi, bokseri i naš sport, uvek ćemo se boriti protiv takvih pošasti društva – dodao je predsednik AIBA.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad