Yunet
 

Društvo

Počela realizacija Projekta „Energetska efikasnost“ u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. novembar 2021. • 19:40 •

Počela realizacija Projekta „Energetska efikasnost“ u Kovinu

U zgradi Opštine Kovin danas su potpisani prvi ugovori  za Projekat „Energetska efikasnost“, čime je počela njegova realizacija. Projekat sprovodi Ministarstvo energetike i lokalna samouprava. U Kovinu je, više od 60 ljudi, ispunilo uslove da promeni stolariju ili gasne kotlove kako bi proboljšali energetsku efikasnost u svojim domovima. Za ovu namenu Opština Kovin je obezbedila dva i po miliona dinara, dok je Ministarstvo izdvojilo dva.

Ivan Blagojević  i Ranko Vojvodić rešili su veliki problem sa grejanjem u svojim domovima. Potpisivanjem Ugovora u okviru Projekta „Energetska efikasnost“ nabaviće nov gasni kotao, odnosno promeniće stolariju u svom stanu.

U Opštini Kovin  potpisani su prvi ugovori čime je počela realizacija  Projekta „Energetska efikasnost“, kaže Ratko Mosurović, zamenik  predsednice Opštine Kovin. Prema njegovim rečima bila je velika zainteresovanost  stanovnika ove opštine za poboljšanje grejanje u kućama.

Prema Mosurovićevim rečima izvođači radova  birali su se po javnom pozivu.

U okviru prve realizacije ovog projekta u Opštini Kovin je više od 60 meštana ispunilo uslove. U Kovinu se nadaju da će do kraja godine obezbediti sredstva i za ostale zainteresovane građane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena