Yunet
 

Društvo

Nastavljena saradnja časopisa “Borba” i Matematičke gimnazije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. oktobar 2021. • 18:20 •

Nastavljena saradnja časopisa “Borba” i Matematičke gimnazije

U čast 55 godina postojanja Matematičke gimnazije i jubilarnih 100 godina postojanja časopisa „Borba“ održan je šahovski meč u prostorijama ove obrazovne ustanove. Za najbolje u šahu su  se nadmetali učenica i profesori ove škole i članovi Šahovskog kluba „Borba“.

Nastavlja se saradnja između Matematičke gimnazije i časopisa „Borba“ koja je započeta pre dve godine. Tim povodom organizovan je šahovski meč održan u prostorijama gimnazije, a kojem je prisustvovala Alisa Marić, najbolja srpska šahistkinja i velemajstor, koja je ujedno i otvorila manifestaciju povlačenjem prvog poteza.

 Generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije i direktor časopisa “Borba”, Andrija Jorgić, ističe da je povod ovakvog događaja afirmacija šaha u skolama. On je dodao da je ovo jedinstven sport u kojem se ukrštaju pamet i borbenost.

Direktorka Matematičke gimnazije, Mirjana Katić, ističe da je saradnja između časopisa “Borba” i Matematičke gimnazije tek počela i da je u planu još ovakvih manifestacija.

Ovo je prvi put da je organizovan ovakav šahovski meč. Članovi Šahovskog kluba “Borba” i predstavnici Matematičke gimnazije su optimistični i zato nastavljaju sa promocijom šaha kod mladih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad