Yunet
 

Društvo

Ministar zdravlja Lončar otvorio “Meser Tehnogas” u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2021. • 20:20 •

Ministar zdravlja Lončar otvorio “Meser Tehnogas” u Pančevu

U Pančevu je otvorena nova punionica specijalnih gasova i laboratorija kompanije “Meser Tehnogas”. Novi deo fabrike obišao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je ovom prilikom poručio da je ova kompanija omogućila stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je, prilikom otvaranja nove punionice specijalnih gasova kompanije “Meser Tehogas”u Pančevu, da je ova firma toliko velika i značajna da je mogla da radi bilo gde u svetu. Ipak, kako naglašava, izabrala je da radi u Srbiji, i da, zajedno sa našim zdravstvenim radnicima, koji ulažu izuzetne napore u zbrinjavanju i lečenju obolelih od korona virusa, spašava živote naših građana.

Ministar Lončar je istakao i da je kompanija Meser u toku epidemije korona virusa proširila postrojenja za snabdevanje, zatim adaptirala instalaciju centralnog snabdevanja, izgradila novih 17 rezervoara u bolnicama u Srbiji. Prema rečima ministra Lončara doprinos kompanije “Meser”je veoma značajan u naporima države Srbije da se korona virus stavi pod kontrolu i pobedi.

Kada jedna kompanija velikog ugleda i renomea u Evropi, uspešno posluje u Srbiji i proširuje svoje kapacitete, to šalje značajan signal i svim ostalim svetskim kompanijama – da je Srbija stabilna zemlja, da njena ekonomija raste, a da su investitori dobrodošli, zaključio je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar prilikom posete “Meseru” u Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena