Yunet
 

Društvo

Dogodine “Moja prva šansa” dostupna za sve koji se prijave

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2021. • 20:29 •

Dogodine “Moja prva šansa” dostupna za sve koji se prijave

Program “Moja prva plata” biće nastavljen i narednih godina, a učinićemo sve da naredne godine svi koji se prijave na konkurs uđu u taj program, izjavio je danas u Skupštini Srbije ministar finasija Siniša Mali.

On je time odgovorio na pitanje poslanice Rozalije Ekres (SVM) o tome da li je moguće da se mladima koji su najugroženijie nezaposlenoišću pruži sansa da nađu posao.

“Da li će svi koji se prijave dobiti subvenciju? Apsolutno potvrdan odgovor, jer je svima nama u interesu da svako od tih mladih dobije svoje prvo radno iskustvo”, rekao je ministar Mali.

Dodao je da je prilikom obilaska jedne komapnije za proizvodnju lekova i suplemenata video četvoro mladih koji su nakon priprqavničkog staža dobili posao na neodređeno vreme.

“Svi su dobili posao za stalno, jer su se pokazali, poslodavac je bio zadovoljan. Lep, dobar, uspešan projekat i smatramo da treba da ga nastavimo u godinama pred nama i učinićemo sve da svi koji su se prijavili uđu u program”, rekao je Mali.

Dodao je da je suština politike Vlade da se bori da svaki građanin Srbije živi bolje i da zadrži mlade u zemlji tako što će im dati šansu da rade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad