Yunet
 

Društvo

„Hromatski dijalozi između Srbije i Rumunije” u vršačkom Domu vojske

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. oktobar 2021. • 12:13 •

„Hromatski dijalozi između Srbije i Rumunije” u vršačkom Domu vojske

Izložba umetničkih slika „Hromatski dijalozi između Srbije i Rumunije”, koju su zajedničkim snagama organizovali non-profit udruženje likovnih umetnika „Prezent“ iz Temišvara, časopis za književnost, umetnost i prekograničnu kulturu „Lumina“ i novinsko izdavačka ustanova „Libertatea“ iz Pančeva svečano je otvorena u petak, 22 oktobra, u galeriji Doma vojske.

Na izložbi, 33 izvanredna likovna umetnika, dvadeset šestoro iz Rumunije i sedmoro iz Srbije, predstavili su 62 umetnička rada različitih tehnika i tematika. Događaj je svojom muzikom oplemenila mlada umetnica Marina Santrač.

U ime organizatora prisutnima se obratila Marioara Sfera, v.d. urednica časopisa „Lumina“. Ona je uz reči dobrodošlice, govorila o saradnji sa udruženjem iz Rumunije i istakla važnost ovog događaja, koji ima za cilj kreiranje i negovanje mosta saradnje između umetnika iz Srbije i Rumunije. Domaćin izložbe je Kulturni centar Vršac, postavka će moći da se pogleda do 12. novembra.

Prisutnima su se obratili Daniel Bala, konzul Republike Rumunije u Vršcu, Miroslav Lepir, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Davor Stojković, direktor Kulturnog centra, Mariana Stratulat, direktorka NIU „Libertatea”, Valentin Mik, urednik nedeljnika „Libertatea” i Stela Guciu, predsednica Udruženja „Prezent” iz Temišvara, kojoj je pripala čast da proglasi izložbu otvorenom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad