Yunet
 

Društvo

Vitman i Mladenović u Glogonju. Grad rešio višedecenijski problem sa asfaltom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. oktobar 2021. • 10:51 •

Vitman i Mladenović u Glogonju. Grad rešio višedecenijski problem sa asfaltom

Završeni su radovi na asfaltiranju Proleterske ulice u Glogonju u dužini od 800 metara. Radove je danas obišla gradska menadžerka Maja Vitman, koja je najavila nastavka radova kako u naseljenim mestima, tako in a teritoriji grada Pančeva.

Zahvaljujući projektu Javnog privatnog partnerstva, nastavlja se asfaliranje ulica na teritoriji grada Pančeva. Danas su završeni radovi na asflatiranju Proleterske ulice u Glogonju koja je bila u veoma lošem stanju. Prema rečima meštana Glogonja, nov kolovoz će im mnogo značiti.

Glogonj je prvo naseljeno mesto koje je putem projekta JPP bilo tema radova, seprembra prošle godine istakla je gradska menadžerka Maja Vitman.

“Iz Glogonja je započeta realizacija dugoočekivanog projekta Javnog privatnog partnerstva za rekonstrukciju, izgradnju, finansiranje i održavanja putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Nakon završenih radova u Mlinskoj, Prvomajskoj i ulici JNA, danas asfaltiramo ulicu Proletersku u dužini od 800 metara, širine 5 metara. Ponosni smo, što smo putem projekta JPP omogućili da građani dobiju asfalt koji čekaju decenijama. Do sad izvedenim radovima i radovima u sledećoj fazi naši meštani u Glogonju za godinu i po dana dobijaju asfalt u dužini od oko 8 km i uređenje parkinga i trotoara. Svima nam ovo puno znači i zahvalni smo građanima i Savetu Mesne zajednice na podršci i saradnji prilikom izvođenja radova” rekla je Maja Vitman gradska menadžerka.

Odgovornom politikom gradske vlasti ravnomerno se ulaze u svim naseljenim mestima sa teritorije grada, istakao je Marko Mladenović odbornik Skupštine grada Pančeva.

Sledećom fazom radova nakon završenih tehničkih rešenja u Glogonju biće urađene ulice: 4. oktobra, 29. Novembra, 8. Marta, trotar ispred pošte, trotoar u Beogradskoj ulici ispred MZ, Parking ispred pijace, pešačke staze ispred crkve do pijace, uređenje platoa kod autobuskog stajališta i trotoar.

Nakon radova u Glogonju sledeće nedelje počinju radovi u Jabuci, najavila je Maja Vitman.

“Mehanizacija će raditi na rehabilitaciji ulica Strumičke, Nikole Tesle, Radničke, Osogorske i deo Sutjeske i Mašinske. Do kraja godine je planirano da se po pitanju severnih sela uradi završi i Kačarevo, i to Proleterska i Kosovska ulica. Takođe, radovi su u toku i u južnim selima. Krenuli smo sa Starčevo na uređenju Partizanske ulice, nakon čega se ulazi u Omoljicu, Banatski Brestovac i Banatsko novo selo. Od naseljenih mesta radovi su u toku i u Dolovu. Uporedo sa naseljenim mestima izvode se radovi i u gradu. Trenutno je mehanizacija u naselju Mladost, gde se izvode i radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže, a ove nedelje smo završili kompletno ulicu Veljka Vlahovića na Strelištu, dodala je Vitman.

Maja Viman ističe da je zadovoljna postignutim uspehom i dinamici kojom se vrše radovi. Grad Pančevo je dobrom politikom upravljanja ostvario prihode i stvorio mogućnost da održi obećanje koje je dato građanima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad