Yunet
 

Društvo

Predstava Crvenog krsta oduševila mališane

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. oktobar 2021. • 12:34 •

Predstava Crvenog krsta oduševila mališane

Preventivno pozorištance, lutkarska predstava za učenike nižih razreda održana je u dvorani Kultrunog centra. Povod je  Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, koji svake godine obeležava Crveni krst Pančevo. Deca su na ovaj  način mogla da nauče kako da se odbrane od nepoznatih osoba i šta ne bi trebalo da rade. Preventivno pozorištance je projekat koji je sufinansiralo Ministarstvo za kulturu i informisanje.

Učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović – Zmaj“ gledali su, ali i aktivno učestvovali, u Preventivnom pozorištancetu organizovanom povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima. Ovo je bila prilika i da nauče mnogo toga.

Crvenom krstu Pančevo su na konkursu Ministarstva kulture i informisanja opredeljena sredstva za sufinansiranje projekta Preventivno pozorištance, rekla je Milice Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Prema rečima Save Veselinovića, volontera pančevačkog Crvenog krsta, oni se već godina bave borbom protiv trgovine ljudima i to rade sa različitim ciljnim grupama. Predstava je novi način približavanja deci ovog problema, jer se kroz igru i zabavu informišu.

Grad Pančevo je formirao Tim za borbu protiv trgovine ljudima i zajedno sa Crvenim krstom obeležava Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Posle predstave mališani su mogli da se druže sa volonterima Crvenog krsta Pančevo i dobiju još saznanja kako da se zaštite od nepoznatih ljudi. Prema rečima Milice Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo, biće još igranja predstave, a planiraju i da je snime u cilju plasiranja široj javnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad