Yunet
 

Društvo

Nove mašine za pranje i sušenje veša u Domu zdravlja u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. oktobar 2021. • 08:51 •

Nove mašine za pranje i sušenje veša u Domu zdravlja u Kovinu

Preko šesto hiljada dinara Lokalna samouprava Opštine Kovin izdvojila za kupovinu mašina za pranje i sušenje za vešeraj u Domu zdravlja.

Pored značajnih ulaganja poslednjih godina u zdravstvo  Lokalna samouprava  Opštine Kovin obezbedila je novac za opremanje  vešeraja u Domu zdravlja i kupovinu  najsavremenijih mašina za pranje i sušenje veša, kolko je to značajno za zaposlene i ovu ustanovu objasnila je direktorka Jasmina Đakov . 

“Sredstva za opremanje vešeraja obezbedila je Lokalna samouprava za 600 hiljada dinara kupljene su , nemačke mašine dve za sušenje dve za pranje i preuređen je prostor.Kao što je bitna sterilizacija bitan je čist veš, čaršavi uniforma .Mogu da se zahvalim Lokalnoj samoupravi na izvanrednoj podršci . U poslednjih pet godna Ministarstvo zdravlja ,Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 90 milona dinara. Lokalna samouprava je izdvojila 66 milona dinara za izgradnju novih objekata i njihovo opremanje, medicnsku i ne medicinsku opremu uključujući i ultrazvučne aparate i autoklav , dva vouzila i sanitetsko vozilo .U toku je nabavka sterilizatora gde su sredstva obezbeđena iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata” kaže dr Đakov.

Zahvaljući izgradnju novih objekata i njihovo opremanje, kao i nabavka najsavremenijih  aparata  koji su neophodni  za postavljane pravovremene  dijagnoze  Dom Zdravlja  Kovin  zahvaljući lekarima i medicnskim sestrama može da pruži kvalitetnu zdravstvenu  uslugu pacijentima. Takođe je veoma važno da u vreme kovida 19 pacijenti sve završavaju u svom Domu zdravlja  u Kovinu ne moraju ukolko njihovo zdravstveno stanje to nezahteva da odlaze u druge zdravtvene ustanove i time rizikuju da se inficiraju. Ono što je takođe značajno da  žitelji Opštine Kovin ne zakazuju pregled u kovid ambulanti već istog dana budu primljeni.

“U tom danu lekar pregleda pacijenta,uradi se dijagnostika , koja podrazumeva uzorkovanje krvi i snimanje pluća zakazuje kontrolu za tri dana pa dok neispunimo 14 dana i praćenje pacijenta do njegovog izlečenja, smatra dr Đakov.

Pacijenti kod kojih dođe do pogoršanja stanja sa infekcijom kovid 19 i neophodno im je lečenje upućuju se kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu Pančevo ili u Vršac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena