Yunet
 

Društvo

Pančevo gradi novi gradski stadion

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. oktobar 2021. • 07:44 •

Pančevo gradi novi gradski stadion

Grad Pančevo raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju fudbalskog stadiona u okviru Sportsko rekreativnog centra Strelište. Vrednost ove nabavke procenjena je na 14,5 miliona dinara.
Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji u planu je izgradnja fudbalskog stadiona, kapaciteta najmanje 5.000 sedišta u skladu sa UEFA pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi, za treću kategoriju stadiona. Procenjena okvirna površina stadiona je do 15.000 m2 bruto razvijene površine.
U okviru stadiona potrebno je smestiti i dodatne komercijalne sadržaje poput fan šopa, prodavnica, restorana, kafe bara, teretane i slično.
Konfiguracija tribina treba da bude takva da se one planiraju sa sve četiri strane terena, s tim da je zapadna tribina klasifikovana kao glavna i ona služi za smeštaj svih oficijelnih takmičarskih sadržaja.
U okviru zapadne tribine potrebno je planirati sadržaje propisane UEFA pravilnikom kako bi se zadovoljili svi takmičarski uslovi. Isto tako, na zapadnoj tribini potrebno je planirati i PRES segment i to: pozicije TV kamera, TV studio, novinarske kabine i novinarske lože, nezavisne putanje ulaska u stadion itd. Na zapadnoj tribini neophodno je planirati i VIP sadržaje poput centralne svečane lože kao i adekvatan broj posebnih boksova koji imaju zatvoreni deo i deo sa mini tribinom.
Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije je 4. novembar 2021. godine.

IZVOR: ekapija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena