Yunet
 

Društvo

Novi projekti za socijalno ugrožene porodice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. oktobar 2021. • 11:03 •

Novi projekti za socijalno ugrožene porodice

Grad Pančevo raspisao je dva javna poziva u okviru projekta “Odskočna daska – podrška stanovanju i aktivnoj socijlanoj inkluziji osetljivih grupa”.  Sredstva za projekat obezbedili su  Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projekte, dok se deo sufinansira iz budžeta Grada Pančeva. Vrednost projekta je više 290 hiljada evra.

Javni poziv za izbor korisnika paketa bespovratne  donatorske  pomoći namenjen je korisnicima iz 13 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Pančeva. Sredstva su obezbedili Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projekte, dok se deo sufinansira iz budžeta Grada Pančeva. Vrednost projekta je više 290 hiljada evra.

Drugi poziv u okviru projekta namenjen je vlasnicima kuća sa okućnicom koje se nalaze na teritoriji grada Pančeva, a koju vlasnik želi da proda. Svaki korisnik će imati na raspolaganju  22.400 evra, napominje Čučković i dodaje da se projekat sastoji od dva segementa, stambenog i socijalno ekonomskog.

Milenko Čučković ističe da je grad Pančevo odgovorna lokalna samouprava i da zato učestvuju na ovakvim projektima. Time će pomoći da se nivo socijalne zaštite i mogućnost da se pomogne ljudima podigne na viši nivo. Detaljnije informacije o pozivima zainteresovani mogu naći na sajtu grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena