Yunet
 

Društvo

Položeni venci povodom Dana oslobođenja grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. oktobar 2021. • 17:53 •

Položeni venci povodom Dana oslobođenja grada Pančeva

Povodom Dana oslobođenja grada Pančeva od fašizma položeni su venci na spomenik palim borcima Crvene armije. Vence su položili gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, predstavnici ambasade Ruske Federacije u Srbiji, predstavnici Vojske Srbije i drugi.

Jedan od najvažnijih datuma u istoriji grada Pančeva je 6. oktobar – dan kada je grad oslobođen od fašističkih okupatora u Drugom svetskom ratu. Tim povodom, svake godine, se odaje počast palim borcima Crvene armije polaganjem venaca na spomen obeležju. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović čestitao je svim Pančevcima oslobođenje grada od najveće pošasti koja je zadesila čovečanstvo – fašizma.

Gradonačelnik Stevanović je dodao da je u planu polaganje kapsule i kamena temeljca za još jedan spomenik, i to na Dan grada 8. novembra, kada je Pančevo oslobođeno u Prvom svetskom ratu.

Događaju su prisustvovali i vence položili predstavnici grada Pančeva, Vojske Srbije, ambasade Ruske Federacije u Srbiji, predstavnici Udruženja građana “Narodna diplomatija”, društva “Slovenska unija”, ruskog doma u Beogradu, Gazproma i drugi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad