Yunet
 

Društvo

Saobraćajni poligon za bezbednost dece

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. oktobar 2021. • 11:25 •

Saobraćajni poligon za bezbednost dece

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ postavljen je saobraćajni poligon gde će se obavljati deo praktične nastave za učenike prvih razreda, kako bi upotpunili znanje o bezbednosti u saobraćaju. Prvaci iz ove obrazovne ustanove prvi su prošli poligon, a narednih dana učenici svih 19 osnovnih škola proćiće obuku.

Sa početkom školske godine u OŠ “Branko Radičević” postavljen je saobraćajni poligon kao deo praktične nastave za učenike prvih razreda osnovniš škola u Pančevu. I ove godine organizovana je edukacija prvaka o tome kako da se ponašaju u saobraćaju i kako da budu bezbedini.

Đaci prvaci iz OŠ” Branko Radičević” savladavali su poligon koji se sastoji od semafora, saobraćajnih znakova i pasarela, živopisno predstavljeni deci. Tu su prikazane situacije sa kojma se svakodnevno susreću u saobraćaju. Lokalna  samouprava grada Pančeva spada u retke koja godinama u saradnji sa Nacionalnom agencijom za bezbednost saobraćaja izdvaja sredstva i organizuje praktičnu nastavu za bezbednost učenika u saobraćaju.

– Putem ove obuke koju će proći sva deca iz svih 19 Osnovnih Škola  škola u našem gradu da steknu neka osnovna saznanja po pitanju bezbednosti u saobraćaju. Kada budemo završili ovu kampanju mi ćemo organizovati virtualni poligon , nešto što se nadovezuje na ovaj poligon gde ćemo sada mi zajedno sa kolegama i Nacionalne Agencije za bezbednost saobraćaja, ističe Predrag Živković član gradskog veća za saobraćaj i komunalnu delatnost.

U saradnji sa psiholozima napravljen je program i poligon koji bi trebalo deci na praktičan način da približi kako da se kreću radi svoje  bezbednosti u saobraćaju. 

– Najčešće situacije nažalost gde nam deca stradaju u saobraćaju , pokušali smo da obradimo kroz ovakve poligone. Ukazuju da je Pančevo postiglo svoj cilj , stradanje dece u Pančevu je iz godine u godinu sve manje. Siguran sam da pored ogromne zasluge, roditelja i učitelja iam ovakav pristup lokalne zajednice za bezbednost dece, kaže Želko Ranković, rukovodilac edukacije dece.

Dobra saradnja između nadležnih u Lokalnoj samoupravi i Nacionalne agencije za bezbednost u sabraćaju omogućila je edukaciju dece i svakodnevno podsećanje kako da se ponašaju kada izađu na ulicu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena