Yunet
 

Društvo

Komnet najoštrije osuđuje praksu pretnji novinarima u Srbiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. oktobar 2021. • 17:36 •

Komnet najoštrije osuđuje praksu pretnji novinarima u Srbiji

Udruženje elektronskih medija Komnet poziva policiju i tužilaštvo da hitno istraže ko stoji iza upućenih pretnji i napada na Milana Lađevića, glavnog urednika “Srpskog telegrafa”.

Udruženje elektronskih medija Komnet najoštrije osuđuje praksu pretnji novinarima u Srbiji. Komnet upozorava da je krajnje vreme da se prestane sa napadima i pritiscima na novinare. Ujedno poziva Komisiju za bezbednost i zaštitu novinara da preduzme sve raspoložive radnje kako bi se brže otkrivali počinioci i podigao nivo bezbednosti novinara. Napadi na novinare koji profesionalno rade svoj posao je napad na slobodu informisanja, na demokratska dostignića srpskog društva. Ti napadi su jednostavno nedopustivi.

Komnet poziva novinare, novinarska i medijska udruženja da osude svaki vid nasilne retorike koja kreira atmosferu za direktne pretnje i napade na novinarekakav je ovaj.

Istovremeno, Komnet poziva i sve učesnike u javnom životu da prestanu da svojim pretnjama novinarima i akterima javnog života stvaraju atmosferu u kojoj je dozvoljeno upućivati najteže uvrede i pretnje.Uzdržavanje od nasilne retorike i pretnji je preduslov za bezbedan, slobodan i nezavisan rad medija. Svi moramo dati svoj doprinos.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad