Yunet
 

Društvo

Društveni dijalog za ekonomsko osnaživanje Roma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. septembar 2021. • 11:31 •

Društveni dijalog za ekonomsko osnaživanje Roma

U Palati Srbija održan je tematski društveni dijalog „Ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevi održivog razvoja u Srbiji“. Organizator je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić istakla je da dijalog “Ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevi održivog razvoja u Srbij” ima dva cilja,  utvrditi stanje siromaštva romske zajednice i šta može da se učini, kao i napraviti plan čiji će rezultat biti mnogo bolji 2030. godine nego što je to danas.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić ističe da je dijalog, ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevima održivog razvoja u Srbiji od izuzetnog značaja ne samo za romsku populaciju već i za društvo u celini. Napredak u procesu inkluzije Roma direktno utiče na ostvarivanje ciljeva održivog razvoja, budući da veliki broj Roma živi ispod granice siromaštva.

Ništa o Romima bez Roma za stolom, jer je romska zajednica jednako resurs za odgovore na sve ono što nas čeka u budućnosti, zaključila je ministarka Gordana Čomić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad