Yunet
 

Društvo

Zorica Grujin na čelu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. septembar 2021. • 09:43 •

Zorica Grujin na čelu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu

Zorica Grujin, zamenica tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, imenovana je za rukovodioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, do izbora tužioca.

Zorica Grujin je rođena Vrščanka, udata je i majka dvoje dece.

Novembra 1999. godine izabrana je za sudiju Opštinskog suda u Vršcu gde je radila kao sudija u krivičnoj referadi.

Za zamenika Opštinskog javnog tužioca u Vršcu izabrana sam 12.07.2000. godine i tu funkciju je obavljala sve do sada, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Posle stupanja na snagu i primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, rešenjem Osnovnog javnog tužioca, imenovana je za koordinatora Grupe za koordinaciju i saradnju osnovanu pri OJT Vršac, kojom predsedava i u kojoj aktivno radi.

Autor je Protokola o saradnji Specijalne neuropsihijatrijske bolnice „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu i OJT Vršac o postupanju prinudnih hospitalizacija učinilaca kriv dela nasilje u porodici.

Od 2018. godine je član Nacionalne mreže za primenu evropskih standarda sudske zaštite ljudskih prava u Republici Srbiji, formiranoj pri Pravosudnoj akademiji.

Poznata je kao odgovorna, temeljna u radu, ambiciozna, predana poslu i svim zadacima koji se pred nju postavljaju. Komunikativna je, prihvaćena u kolektivu. Poseduje organizacione sposobnosti neophodne za rukovođenje. Uporna je, vredna, spremna na svaki vid stručne edukacije. Svojim znanjem, stručnom osposobljenošću, ugledom i autoritetom koji uživa, u potpunosti ispunjava sve uslove da obavlja mentorstvo.

Izvor: evrsac

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena