Yunet
 

Društvo

Donacija dronova osnovnim školama u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. septembar 2021. • 17:00 •

Donacija dronova osnovnim školama u Pančevu

U maloj Sali Gradske uprave nastavnicima 19 pančevačkih škola podeljeni su dronovi. Donaciju, ali i obuku za nastavnike informatike obezbedili su srpski Rotari klubovi u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Srpski Rotari klubovi u saradnji sa Ministarstvom prosvete nastavljaju podelu dronova školama. Na red su došle osnovne škole u Pančevu.  Tatjana Božić, većnica za obrazovanje kaže da će ova donacija pomoći učenicima, pre svega na časovima informatike.

Zamenica Aktiva direktora pančevačkih osnovnih škola, Dragana Krstić kaže da će učenici sada biti u prilici da vide da dron nije igračka, već da im može pomoći i u praktičnoj nastavi.

Pre dve godine srpski Rotari klubovi dodelili su više od 600 računara u 100 – tinak škola  u Srbiji, kaže Zorica Jestrović, guverner Rotari distrikta Srbije i Crne Gore. Dodaje da se i dronovi dele sa istim ciljem, a to je da obrazovanje dece ide u korak sa modernim tehnologijama.

”Godine uzleta” je još jedan program Ministarstva prosvete u kojem učestvuje Rotari klub, kaže Jestrović. Dodaje da je u pitanju nabavka specijalne opreme za vrtiće koju će dobiti i mališani u Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena