Yunet
 

Društvo

,,Deliblatska peščara u smiraj dana“ u Leanki

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. septembar 2021. • 19:30 •

,,Deliblatska peščara u smiraj dana“ u Leanki

U Leanki nedaleko od Dolova organizovana je manifestacija ,,Deliblatska peščara u smiraj dana“ gde se okupio veliki broj ljubitelja prirode. Manifestaciju su svojim prisustvom upotpunila i brojna udruženja iz Dolova i okoline.

Kažu da je u Deliblatskoj peščari najlepši zalazak sunca, upravo zbog toga, na ovom mestu, u Leanki, 8 km od Dolova, se već deveti put po redu organizovala manifestacija ,, Deliblatska peščara u smiraj dana“. I ove godine okupila je veliki broj iskrenih ljubitelja prirode i pešačenja.

Tokom svečanog otvaranja prisutnima se obratio  Bojan Vojnov, osnivač manifestacije, nakon čega je upriličen kulturno–umetnički program Brojni posetioci su posle toga krenuli u 10 km dugu šetnju po peščari gde su snimani kultni filmovi domaće kinematografije.

Manifestaciju su svojim prisustvom upotpunila i brojna udruženja iz Dolova i okoline, a pored lokalnih proizvođača i udruženja vinara i banatskih pčelara,  tradicionalno žene iz udruženja ,,Dolovke“ i ove godine pripremile su štrudle i sitne kolače.

Na imanju Vojnov posetioci su bili u prilici da pogledaju izložbu “Deliblatska peščara 1818-2018: Pesak, vetar, čovek”, a manifestaciju su podržali pored mesne zajednice Dolovo i Doma kulture ,,25.maj“ i Vetroelektrane Balkana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad