Yunet
 

Društvo

Alibunar: Od 13. septembra u školama drugi model nastave za učenike 7 i 8 razreda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. septembar 2021. • 11:47 •

Alibunar: Od 13. septembra u školama drugi model nastave za učenike 7 i 8 razreda

Prema Odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola (u daljem tekstu: Tim), a u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu, počev od 13. septembra 2021. godine na teritoriji opštine Alibunar primenjivaće se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada u sedmom i osmom razredu osnovnih škola i treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada u srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi „Dositej Obradović“ Alibunar.

Tim je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv COVID-19 i osobe koje su preležale COVID-19. Takođe, Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme tokom boravka u školi. Odluka o modelu obrazovno-vaspitnog rada za opštinu Alibunar doneta je uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu epidemiološke situacije koju jeizvršio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Beograd.

Uciljusprečavanjaširenjazaraznebolesti COVID-19, ponovo apelujemo na svest i savest svakog pojedinca da poštuje propisane protivpandemijske epidemiološke mere (nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija ruku) i pozivamo građane da se vakcinišu.

Obaveštavamo građane da počev od 09. septembra 2021. godine Kovid ambulanta Doma zdravlja „Alibunar“ radi svakodnevno u periodu od 07,00 do 22,00 časova.

Vakcinalni punkt u Domu zdravlja radi radnim danima u periodu od 08,00 do 15,00 časova i subotom i nedeljom od 08,00 do 10,00 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena