Yunet
 

Društvo

U Đurinoj školi priređen prijem za prvake

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. septembar 2021. • 10:33 •

U Đurinoj školi priređen prijem za prvake

Drugu godinu za redom u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ pred početak nove školske godine održan je prijem prvaka. Ove godine u ovu pančevačku školu upisalo se oko 55 prvaka, podeljenih u dva odeljenja. Iz godine u godinu “Đurina” škola beleži sve veći broj upisane dece.

Mališani su željno dočekali početak nove školske godine i sa radošću iščekuju sve dane učenja i druženja koji ih očekuju u prvom razredu. Raduju se što će naučiti da čitaju i pišu i što će steći nove drugare. I ove godine prijem prvaka u Đurinoj školi bio je nešto drugačiji zbog epidemije korona virusa.

Prvacima i roditeljima obratila se i Jasna Kapor, psiholog u Đurinoj školi, koja je istakla da je polazak u školu još jedan ispit zrelosti. Za uspešan početak školske godine pušten je balon na kome je pisalo “Srećno prvaci Osnovne škole Đura Jakšić”.

U Đurinu školu ove godine upisano je više prvaka nego prošle godine.

Prvog dana nove školske godine nastava biće realizovana po prvom modelu. To znači da će svi učenici biti u učionici, bez ograničenja nastave i uz poštavanje epidemijskih mera. Prijem prvaka je u svim školama na teritoriji Grada Pančeva organizovan uz bezbednosne mere protiv širenje virusa korona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad