Yunet
 

Društvo

Vršac: Održan sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. avgust 2021. • 11:01 •

Vršac: Održan sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata

Sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata sa načelnicom Školske uprave Snežanom Oluški Vlačić, održan je juče u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum. 

U ime domaćina ovogodišnjeg sastanka ispred naše lokalne samouprave prisustvovao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje. Tema sastanka bio je početak nove školske godine i modeli nastave koji će se primenjivati u zavisnosti od epidemiološke situacije.  Grad Vršac se nalazi u zelenoj zoni i đaci će krenuti u školu uobičajeno po modelu 1, imaće neposrednu nastavu u školi, a časovi će trajati 45 minuta. Za gradove i opštine koji se nalaze u žutoj zoni primenjuje se model 2 koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za učenike od prvog do šestog razreda, a za učenike sedmog i osmog razreda i za srednjoškolce kombinovanu nastavu dok se treći model nastave odnosi na opštine koje se nalaze u crvenoj zoni i podrazumeva nastavu na daljinu za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovnih škola.

Školska uprava, lokalne samouprave i škole će biti u svakodnevnoj komunikaciji i na osnovi aktuelne epidemiološke situacije određivati model nastave. Na sastanku se govorilo i o drugim aktuelnim temama vezanim za početak školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad