Yunet
 

Društvo

Ambasador Slovačke u poseti Padini

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. avgust 2021. • 12:30 •

Ambasador Slovačke u poseti Padini

Ambasadoru Slovačke u Srbiji Fedoru Rosohu upriličen je doček u Padini gde je posetio Evangeličku crkvu i Оsnovnu školu ,,Maršal Tito“, najveću slovačku školu u Srbiji. Na radnom sastanku u Mesnoj zajednici upoznao se i sa radom udruženja građana sa teritorije Padine.

Njegova ekselencija ambasador Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha posetio je Opštinu Kovačica, a u sklopu nje upriličen mu je doček u Padini. U ovom južnobanatskom mestu je posetio Evangeličku crkvu i susreo se sa tamošnjim sveštenikom Janom Cickom, nakon čega je posetio Etno dom i postavljenu izložbu oslikanih tanjira Udruženja žena ,,Padina“. Fedor Rosoha se nedavno sastao i sa ministrom građevinarstva i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Ambasadora je ispred Mesne zajednice Padina dočekala delegacija u sastavu Marijana Meliš pomoćnica predsednika Opštine Kovačica, Janko Kolarik predsednik Mesne zajednice Padina i Maria Glasova direktorka OŠ ,,Maršal Tito“ u Padini.

Janko Kolarik predsednik Mesne zajednice Padina, koji je ujedno i predsednik Mesnog odbora Matice Slovačke kaže da mu je veliko zadovoljstvo što su prvi put ugostili ambasadora Rosoha. On je u Srbiji od 20. januara prošle godine, a ovom prilikom upoznao se sa životom meštana Padine i ovdašnjim brojnim udruženjima građana na neformalnom radnom sastanku.

Gosti su posetili i Osnovnu školu ,,Maršal Tito“, koja je najveća slovačka škola u Srbiji, a zatim je upriličen kulturno – umetnički program u svečanoj sali mesne zajednice Padina. Na kraju posete obišli su Jana Bačura, slovačkog naivnog slikara iz Padine, nakon čega je priređen ručak u Lovačkom društvu ,,Zec“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad