Yunet
 

Društvo

Gerontološki centar Pančevo dobitnik priznanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. avgust 2021. • 18:04 •

Gerontološki centar Pančevo dobitnik priznanja

Gerontološki centar Pančevo dobitnik je zahvalnice za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa. Ovo priznanje dodelili su im Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komora socijalne zaštite.

Zahvalnica za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa stigla je i u Gerontološki centar Pančevo. Prema rečima zaposlenih ovo priznanje ih je obradovalo, jer su resorno ministarstvo i Komora socijalne zaštite prepoznali njihovo zalaganje tokom prethodne godine kada su bili pred velikim izazovima usled pandemije korona virusom. Direktorki Gerontološkog centra Pančevo Tanji Lukić uručeno je ovo značajno priznanje.

– Sam naziv kaže “Tihi heroji”. To su ljudi koji su radili na prvoj liniji fronta i koji su iskazali maksimalnu požrtvovanost, odgovornost i strpljenje da zaštite i sačuvaju zdravlje svih naših korisnika. Sa druge strane imamo korisnike koji su pokazali visoku odgovornosti, kazala je Tanja Lukić.

Direktorka Gerontološkog centra Pančevo Tanja Lukić, ističe da su zahvaljući podršci Ministarstav za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali i svih relevantnih struktura u Pančevu uspeli da kovid 19 drže pod kontrolom.

– Zahvaljući svesrdnoj pomoći našeg Ministartva za boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Kriznog štaba Pančevo, Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, Opšte bolnice smo uspeli da se izborimo sa kovidom. Sve ustanove su nam bile na raspolaganju 24 sata, jedino na ovakav način smo mogli da istrajemo, rekla je Lukić.

U Gerontološkom centru Pančevo trenutno je na smeštaju 200 korisnika. Situacija je epidemiološki stabilna uz poštovanje svih propisanih mera, ističe direktorka Lukić. Takođe više od 90 odsto korisnika koji žive u ovoj ustanovi su potpuno imunizovani. Trenutno se sprovodi i anketiranje za treću dozu vakcine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena