Yunet
 

Društvo

JKP ,,Higijena” u borbi za očuvanje životne sredine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. avgust 2021. • 12:00 •

JKP ,,Higijena” u borbi za očuvanje životne sredine

JKP „Higijena“ više od 10 godina u svom sastavu ima eko jedinicu i razvija sistem upravljanja otpadom u kojem se sekundarne sirovine izdvajaju.  Ovo preduzeće i edukuje građane da sirovine koje su za reciklažu poput plastičnih flaša, čaša, papira ili konzerva ubacuju u za to namenske kontejnere postavljene u gradu. Sve ovo je važno kako bi očuvali svoju okolinu, kaže Mišo Marković, direktor “Higijene”.

Vodeći se parolom da je reciklaža bitna za očuvanje životne sredine i lepši izgled grada, “Higijena” više od 10 godina sprovodi ovaj proces. U Pančevu su naši sugrađani već naviknuti na kontejnere u raznim bojama namenjeni za sirovine poput plastike, papira, stakla i druge, kaže Mišo Marković, direktor JKP „Higijene“.

Osim reciklažom “Higijena” se bavi i edukacijom stanovništva u vezi sa ovim procesom. Marković napominje da najmlađi Pančevci najlakše prihvataju nova znanja, pa je stoga i organizovano takmičenje. Nagradu dobija vrtić koji najviše prikupi sekundarnih sirovina.

Građani mogu i sami da odnesu papir, staklo, pet ambalažu, limenke u Reciklažni centar „Higijene“ koji se nalazi u Vlasinskoj ulici broj1. On je otvoren radnim danima od 7 do 13 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena