Yunet
 

Društvo

Od sutra otvoren javni poziv za program energetske efikasnosti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. avgust 2021. • 11:35 •

Od sutra otvoren javni poziv za program energetske efikasnosti

U okviru realizacije programa energetske efikasnosti za 2021. godinu u kome učestvuje i grad Pančevo od sutra, 27. avgusta otvoren je Javni konkurs za građane koji žele da se prijave za zamenu  spoljnih prozora i vrata u stambenim kućama i stanovima i nabavku kotlova na prirodni gas. Za oba projekta izdvojeno je četiri  miliona dinara, a  sve informacije o uslovima konkursa nalaze se na sajtu  grada Pančeva.

Grad  Pančevo, jedna je od lokalnih samouprava, koja učestvuje u programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Članica gradskog veća Katarina Banjai istakla je da je odlučeno da grad  sufinansira zamenu spoljnih prozora i vrata i zamenu  i nabavku  kotlova na gas, za čiju namenu je izdvojeno po dva miliona dinara.Cilj sprovođenja ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti, manja potrošnja struje i zaštita životne sredine.

Treba napomenuti da građani koji konkurišu za zamenu stolarije ne mogu konkurisati i za zamenu prozora i vrata i kotlova na prirodni gas. Javni konkurs za zamenu  spoljnih prozora i vrata u stambenim kućama i stanovima i nabavku  kotlova na prirodni gas počinje 27. avgusta i traje do 16. septembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena