Yunet
 

Društvo

Održan međunarodni Eko kamp na Vršačkom bregu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. avgust 2021. • 14:26 •

Održan međunarodni Eko kamp na Vršačkom bregu

Veliki Međunarodni goranski Eko kamp „Vršački breg 2021“ održan je predhodnih nedelju dana na Vršačkim planinama. Kamp je počeo prošle, a završio se ove srede i okupio je 41 učesnika.

Učesnici su tokom sedam dana obišli Vršačke planine, kao i vinogorje i znamenitosti u okolini Vršca. Upoznali su se sa prirodom planina, vrstama drveća, ali i lekovitim biljem i pčelarstvom.  Osim toga, obišli su i Gradski muzej, park i gotove sve znamenitosti u samom gradu, dok je teoretska nastava sprovođena u vršačkom Domu učenika.

– Veliko je zadovoljstvo što je Grad Vršac proteklih sedam dana bio domaćin Međunarodnog goranskog Eko kampa, koji se 17. put održava u našem gradu. Zadovoljstvo i osmesi na licu učesnikadokazuju nam da je kamp bio više nego uspešan. Pokazao je to i kviz znanja održan poslednje večeri, što potvrđuje da su deca imala odlične mentore i vrsne predavače. Lično sam se u to uverio i na jednom od zanimljivih predavanja. Grad Vršac nastaviće tradiciju održavanja ovakvih kampova i već sledeće godine, ako to epidemiološka situacija dozvoli, ponovo ćemo kao i predhodnih godina dovesti decu iz Severne Makedonije i Rumunije, istakao je Slobodan Jovanov, član veća za poljoprivredu. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena