Yunet
 

Društvo

U toku su radovi u OŠ „Đura Jakšić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. avgust 2021. • 10:34 •

U toku su radovi u OŠ „Đura Jakšić“

Radove u OŠ „Đura Jakšić“ obišli su Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje, predstavnici MZ Tesla Nemanja Bojić, Žarko Rakočević i Dragana Kreko, kao i predsednica Školskog odbora Branka Veličković.

Ove godine izdvojena su sredstva u visini od 500.000 dinara za gasnu kotlarnicu škole, kao i 900.000 dinara za uređenje školske kuhinje. Radovi na uređenju kuhinje su u toku.

– U nekoliko poslednjih godina Grad Pančevo je izdvojio značajna materijalna sredstva za uređenje školskog prostora OŠ “Đura Jakšić“. Treba izdvojiti sredstva i pomoć oko uređenja dvorišta i multifunkcionalnog sportskog terena. Zajedno sa sredstvima iz Pokrajine, radi se o sredstvima u visini od oko 18.000.000 dinara. Za prvu fazu zamene fasadne stolarije Grad Pančevo je izdvojio oko 5.500.000 dinara. Nadamo se da će Grad u narednom periodu izdvojiti sredstva za drugu fazu zamene fasadne stolarije, rekla je Tatjana Božić.

Direktor škole Rade Barjaktarević ističe, osim dobre saradnje sa Gradom i saradnju sa Mesnom zajednicom na čijoj je teritoriji škola:

– Oko uređenja školskog dvorišta pomogla nam je i MZ „Tesla“. Izdvojili su sredstva u visini od oko 270.000 dinara za uređenje zemljanih površina: sejanje trave, sađenje drveća i postavljanje klupa. Takođe, MZ „Tesla“ svake godine organizuje kupovinu novogodišnjih poklona za naše prvake. MZ i škola često zajednički učestvuju u raznim akcijama koje se organizuju na teritoriji naše mesne zajednice.

Foto: Grad Pančevo

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad