Yunet
 

Društvo

Škole se pripremaju za prijem učenika u školske klupe

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. avgust 2021. • 13:05 •

Škole se pripremaju za prijem učenika u školske klupe

Škole se polako pripremaju za prijem učenika u školske klupe. U Osnovnu  školu „Đura Jakšić“ krenuće ukupno 367 đaka, od čega je 54 prvaka, za koje će biti orgnaizovan tradicionalan prijam u školi. Prema rečima Radeta Barjaktarovića, direktora škole, prema poslednjim informacijama  deca će 1. septembra krenuti normalno u školu.

Škole se uveliko glancaju, sređuju, raspređuju se udžbenici i čekaju se đaci da zauzmu svoja mesta u školskim klupama. Kao i u svakoj školi, uzbuđenje je pred početak školske godine je veliko. U Đurinoj spremno će dočekati svoje učenike, a kako kaže Rade Bajrkatarović, direktor škole, prema poslednjim informacija, školska godina će početi normalno.

Tradicinlano, u Đurinoj školi sprema se svečani prijem za đake prvake. Osim toga i svi učenici koji kreću u peti razred imaće priliku da upoznavanje svoje buduće nastavnike.

U Đurinu škole ove godine krenuće 367 učenika, od toga 54 prvaka,  što je prema Barjatarovićevim rečima 15 dece više nego prošle godine.  Pored redovne nastave u ovoj pančevačkoj školi nastaviće se i sa obrazovanjem odraslih osoba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena