Yunet
 

Društvo

Škola crtanja u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. avgust 2021. • 16:39 •

Škola crtanja u Pančevu

Dom omladine je poznat po tome što nudi mogućnost besplatne škole crtanja za odrasle, a od nedavno i osnovni kurs crtanja za decu. Sav potrebni pribor za rad obezbedio je od Grad Pančevo.

Škola crtanja u Domu omladine sledeće godine slavi 40 godina postojanja. Ima standardne termine utorkom, sredom i četvrtkom, a njeni članovi mogu biti svi koji žele da unaprede svoje veštinu crtanja i slikanja. Zoran Deranić, likovni urednik Škole crtanja, kaže da je ovu školu osnovao i godinama vodio akademski slikar Čedomir Desić koji je postavio visoke standarde.

Deranić dodaje da se on sa trenutnom ekipom trudi da te standarde zadrži, ali i da neke stvari menja, a u svemu tome ima podršku Grada.

Od 1. jula počeo je i tromesečni osnovni kurs crtanja za decu od 12 do 15 godina, a održava se ponedeljkom i petkom. Deranić kaže da su od prošlogodišnjih 40 polaznika, dve devojčice upisale dizajnersku školu, na šta je posebno ponosan. Dodaje da postoji mogućnost da ovaj kurs za decu postane redovni program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena