Yunet
 

Turizam

Promocija zdravog načina života na Jesenjem festivalu 8. Dani Bundeve

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

Promocija zdravog načina života na Jesenjem festivalu 8. Dani Bundeve

Izvor:Q media Foto: T.T.

KULA, 10.10.2022. - Udruženje „Eko Kula“ prvi put je „Dane bundeve“ organizovalo pre osam, a pre četiri godine su članice svoje mirisne proizvode od bundeve predstavile građanima kada su iz dvorišnog prostora izašle na trg ispred Pošte. U subotu, po osmi put ''Dani bundeve'' okupili su mnogobrojne posetioce i izlagače koji su sa oduševljenjem šetali parkom koji je dobio pravo jesenjo ruho. Preko osamdeset učesnika – proizvođača hrane, ručnih radova i rukotvorina, starih zanata, proizvođača cveća i igračaka, predstavili su na štandovima postavljenim u velikom parku u centru Kule svoje proizvode. Čast da otvori ovogodišnju jesenju manifestaciju pripala je predsedniku opštine Kula, Damjanu Miljaniću, koji nije krio zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom istakavši da Kula premda nije poznata kao proizvođač bundeve, poznata je upravo po ovoj manifestaciji.  Miljanić je rekao da upravo ova činjenica dovoljno govori o sjajnoj organizaciji i posvećenom radu članica udruženja ''Eko Kula'' i Turističke organizacije opštine Kula. ''Ova manifestacija okuplja proizvođače organske  hrane, ekologe, a od ove godine i Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja.'' istakao je predsednik opštine Kula uveren da će ova manifestacija u budućnosti rasti i širiti se.

Od jedne male ideje i povoda za druženje u dvorištu organizacije pa sve do gotovo centralne manifestacije opštine Kula- Dani bundeve kao ovo što jesu danas iznedirlo je udruženje Eko Kula, a ispred ovog udruženja Svetlana Jelić ističe da iako su krenuli stidljivo  sa organizacijom kuvajući jela od bundeve uz naporan radi i puno podrške ova manifestacija biva sve zanimljivija kako Kuljanima, tako i posetiocima iz okolnih mesta.

Deca iz vrtića bavila su se kreativnim stvaralaštvom, učenici iz srednjih i osnovnih škola iz naše opštine predstavili su posetiocima svoje sposobnosti i domaćinske manire, a nastavnički kadar iz škola sa teritorije opštine Kula ističe da osim što je ovo manifestacija koju svakako treba podržati da su iskoristili priliku da učenici predstave ono što su radili i naučili tokom nastave i tokom sekcija.

Građani su u velikom broju posetili manifestaciju i nisu krili zadovoljstvo onim što su videli i degustirali, kada su proizvodi od bundeve u pitanju, ali i oduševljenje samom organizacijom koja je nadmašila sva očekivanja. Po pitanju ovogodišnjih očekivanja, ali i po pitanju narednog perioda i planova kada je u pitanju rad Turističke organizacije opštine Kula, direktor Vladimir Stanković ističe da je cilj ove godine bila promocija zdrave hrane i zdranog načina života, i da je to i ostvareno. Plan je da se kao i u predhodnim godinama, svakom narednom manifestacijom poveća raznolikost sadržaja. Stanković je iskoristio priliku da najavi da će tokom predstojećeg vikenda biti održana manifestacija ''Miholjski susreti'' u Kruščiću i trku automobila na parkingu kod Kulatransa u Kuli.

Novina koja je uvedena u program Jesenjeg festivala ''Dani bundeve'', a svakako je na radost onih najmlađih jeste mini zoološki vrt koji je uz podršku organizatora napravilo udruženje Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja. Iz ovog udruženja navode da su se rado odazvali ovom pozivu, i da su zadovoljni kako odzivom tako i saradnjom. Ujedno su iskoristili priliku da najave predstojeću izložbu, koja će biti održana početkom novembra.

Uz kvalitetan program eko radionice, degustacije, zabavne aktivnosti za najmlađe, dečiji karneval, muziku bendova ''Ivan i gitara'' i ''Banda drvena'', nastup hora ''Vile'' KUD-a Durmitor i još mnogo iznenađenja, Udruženje žena “Eko Kula” i Turistička organizacija opštine Kula, obradovali su i ove godine posetioce manifestacije “Dani bundeve''.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad