Yunet
 

Turizam

U subotu „Dani bundeve“ u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. oktobar 2022. • 00:00 •

U subotu „Dani bundeve“ u Kuli

KULA, 04.10.2022. - Narednog vikenda u Kuli biće održana 8. po redu manifestacija „Dani bundeve“.           Među organizatorima je i Lokalna akciona grupa „Srce Bačke“, a menadžer LAG-a, Bojan Kovač iskoristio je priliku da pozove sve građane opštine Kula i okolnih mesta da svojim prisustvom podrže „Dane bundeve“

„Kao kruna ove naše organizacije, spojili smo lepo i korisno i učestvujemo u organizaciji „Dana bundeve“ zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Kule i Opštinom Kula. Oni se održavaju u subotu, a organizatori su Udruženje Eko Kula, koje je i jedno od osnivača LAG-a, tako da koristim ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane i sve ljude iz šire okoline da dođu, da posete „Dane bundeve“ i da probaju ukuse i mirise kraljice jeseni“.

Kao što je Kovač pomenuo, jedan od organizatora događaja je i Udruženje Eko Kula, a Svetlana Jelić je rekla nešto više o konceptu i sadržaju same manifestacije:

„Ovo je sada već osmi put kako se organizuju „Dani bundeve“ i sada je već to jedna tradicija za poštovanje. Kao i svake godine, akcenat dajemo deci, prvenstveno deci predškolskog i školskog uzrasta i ove godine, na našu veliku radost, imamo veliki odziv volontera. Naravno, tu je uvek radionica, crtanje, pravljenje bundevica, razne igre... ali, da ne otkrivam baš sve, biće mnogo iznenađenja“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad