Yunet
 

Turizam

Festival ''Slatki dani u srcu Bačke''  nadmašio sva očekivanja

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. maj 2022. • 00:00 •

Festival ''Slatki dani u srcu Bačke''  nadmašio sva očekivanja

KULA,16.05.2022.-U subotu sa početkom od 11 časova Crvenka je po peti put opravdala legendu ''najslađeg mesta'' svečanim otvaranjem manifestacije ''Slatki dani u srcu Bačke''.  Ova tradicionalna i više nego spektakularna manifestacija paromoviše lokalnu nestereotipnost kroz sport, kulturu, tradicionalne igre i pesme, ali i kroz zabavni program posvećen svim generacijama.
Još pre početka, mnogobrojni građani okupili su se kako posetili štandove ''Jafe'', šećerane ''Crvenka'', lokalnih proizvođača slatkiša, nakita i ručnih radova. Pored ovih izlagača, jedan od štandova bio je štand Ekonomsko-trgovinske škole na koje su učenice izlagale proizvode i delicije koje peku učenici ove škole. Takođe na štandu su zainteresovani mogli da se informišu o smerovima jedne od najpopularnijih i najopremljenijih škola u okolini. Najmlađi su mogli da se zabave na ringišpilima, trambolinama i vrteškama koji su bili postavljeni nedaleko od glavne bine.
Mažoretkinje su, uz pratnju bubnjarske grupe Mistik maestralnim defileom pozdravile mnogobrojne posetioce i svojim performansom zasenile prisutne. Nakon pravog festivalskog defilea usledio je program namenjen najmlađima- upoznavanje sa maskotama popularnih crtanih junaka, priredbe koje su pripremili mališani iz vrtića, muzičkih sekcija, škole i folklornih sekcija.
U 13 časova kroz najslađu ulicu prošetali su se tik tokeri Vaj Vaj i Branko Jovanović, koji su među tinejdžerima uneli neverovatnu euforiju.
Poslepodevni sati bili su u znaku nastupa bendova ''Dve gitare  bas i glas'' i ''Vojvođanskog bluz benda'' koji su nastupili na Sweet stage-u.
Na glavnoj bini od 21 sat nastupala  je neprikosnovena Marija Šerifović. Više od dva sata pevačica koja slovi za jedan od najboljih vokala u našem regionu  oduševljavala je publiku svojom emocijom i izvdebom. Posetioci gotovo svih generacija pevali su sa Marijom Šerifović, nakon koje je nastupila Tina Ivanović.
Ovaj nastup, pun energije i dobre zabave pratili su mnogobrojni posetioci, koji su kasno u noć napustili najslađu ulicu u okrugu puni vedrine, utisaka i pozitivne energije.
Drugi dan ''Slatkih dana u srcu Bačke'' počeo je sportski. Na delu su bile rukometne legende, veterani Rukometnog kluba Crvenka kojima su u prijateljskom odmeravanju snaga protivnici bili veterani Kikinde. Naravno, nije izostalo ni takozvano „treće poluvreme“, zajedničko druženje rukometnih legendi u restoranu „Renome“ uz dogovor da ovakva druženja prerastu u tradiciju. Na tzv. slatkoj bini juče su nastupi bendovi ''Roy when you walk'', ''Dinamika bend'' i čuvena ''Griva''.
Jedna od najvećih zvezda Balkana, nadaleko čuvena Dragana Mirković okupila je preko 20 000 posetilaca ispred glavne bine ''Slatkih dana u srcu Bačke. Do kasnih sati svi posetioci pevali su u glas hitove koji su obeležili čitav jedan vremenski period, igrali i veselili se uz ovu balkansku zvezdu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim toplinom i harizmom kojom je zračila.
Spektakl koji je probio sve granice i zacrtanog i očekivanog, peti po redu festifal  ''Slatki dani u srcu Bačke'' završio se kako je i dosledno, vatrometom. Upravo to je i sama manifestacija, vatromet dobre zabave, sporta, muzike i pozitivnih ljudi koji su se skupili u Crvenki. Organizatori- Opština Kula, Turistička organizacija opštine Kula ,kao i mnogobrojni pokrovitelji, su više nego ispunili očekivanja i posetiocima poklonili doživljaj o kojem se priča.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad