Yunet
 

Turizam

Otvoren 5. prolećni festival cveća u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 8. april 2022. • 00:00 •

Otvoren 5. prolećni festival cveća u Kuli

KULA,08.4.2022.-Danas je u Kuli otvoren 5. prolećni festival cveća. Mnogobrojni izlagači i sugrađani okupili su se u samom centru Kule kako bi pazarili cveće i sadnice. Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija opštine Kula, finansijski je podržan od strane Opštine Kula. 

 

Vladimir Stanković, direktor TOOK neposredno po otvaranju festivala izjavio je da je svake godine sve veći odziv izlagača te ih je ove godine stotinak. Stanković ističe da je ove godine veći broj izlagača iz naše opštine.  Kao i predhodnih godina pored domaćih izlagača prisutni su i izlagači sa teritorije cele Srbije ali i mnogi  uvoznici. Ovom prilikom Stanković je najavio i mnogobrojne manifestacije u narednim mesecima koji se mogu videti na društvenim mrežama Turističke organizacije.

Predsednik privremenog Organa opštine Kula, Damjan Miljanić, je ispred lokalne samouprave istakao značaj festivala koji se sada već tradicionalno održava u našoj opštini, koji nije samo turističkog karaktera već i prodajnog tj. ekonomskog karaktera. S obzirom na prodajni deo festivala i ostvarivanje ekonomskog prihoda izlagača, ovo dešavanje se uklapa u mere unapređivanja preduzetništva koje sprovodi  naša opština. Miljanić se osvrnuo na uspešnost festivala, i napominje da se zbog velikog interesovanja ne samo izlagača već i samih sugrađana Festival cveća održava dva puta godišnje-  na jesen i proleće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena