Yunet
 

Sport

Karate klub „Hajduk“ među najuspešnijim klubovima na Prvenstvu Vojvodine

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 5. mart 2024. • 00:00 •

Karate klub „Hajduk“ među najuspešnijim klubovima na Prvenstvu Vojvodine

KULA, 05.03.2024. – Inđija je bila domaćin seniorskog Prvenstva Vojvodine u karateu, a na ovom takmičenju učestvovalo je i 13 takmičara Karate kluba „Hajduk“ iz Kule. I ovog puta veliki broj odličja nije izostao, te su tako osvojene dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzanih medalja. Najsjajnije odličje osvojile su Matea Kalmar i šampionka Balkana, Aleksandra Đikić, srebro je pripalo Mihajlu Krnajcu i Glorijanu Štrangaru, dok su osvajači bronze Luka Giric, Miloš Krnajac, Milana Korica, Ratko Sekeruš, Mia Dvožak i Kristina Sokolovski.

U Inđiji je održano i Školsko Prvenstvo Vojvodine gde je nastupilo više od 30 takmičara „Hajduka“. Zahvaljujući neverovatnom broju medalja, čak 18 njih, od čega osam zlatnih, tri srebrne i sedam bronzanih , „Hajduk“ se kotirao među najuspešnijim klubovima na ovom takmičenju. Kada je reč o osvajačima medalja, bilans je sledeći: zlatne medalje osvojili su Vojin Miletić, Miljan Mrdak, Marko Đisalov, Matea Kalmar, Božidar Mrdak, Mihajlo Krnajac, Miloš Krnajac i Luka Giric, srebro su osvojili Glorijan Štrangar, Teodora Tot i Isidora Pekvić, dok su osvajači bronze Rastko Mijanović, Sara Sabo, Marko Pucar, Milana Korica, Mia Dvožak, Vanja Jarić i Đorđe Vujasin.

Iz Karate kluba „Hajduk“ navode da su prezadovoljni sa učinkom svojih takmičara na pokrajinskom prvenstvu, te da je ovo jedan od najboljih seniorskih rezultata u istoriji kluba kada je ovaj rang takmičenja u pitanju. Nimalo manje važna činjenica jeste ta da su se svih 13 takmičara plasirali na državno prvenstvo, na koje idu sa najvećim mogućim ambicijama. Takođe, kada je o Školskom Prvenstvu reč, iz ovog sportskog kolektiva sa ponosom ističu da su njihovi takmičari dostojno predstavljali svoje opštine i škole iz kojih dolaze. Ujedno su, napominju oni, svi osvajači medalja ostvarili plasman na Školsku Olimpijadu, što je i bio primarni cilj.

Foto: Karate kluba „Hajduk“

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena