Yunet
 

Sport

Sportski vikend: Rukometaši u gostima, košarkaši „Hajduka“ dočekuju Podrinje

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 25. novembar 2022. • 00:00 •

Sportski vikend: Rukometaši u gostima, košarkaši „Hajduka“ dočekuju Podrinje

Izvor: Qmedia Foto: pixabay 

KULA; 25.11.2022. - U danima vikenda u središtu pažnje ljubitelja sporta u kulskoj opštini biće rukomet, košarka, odbojka i kuglanje.

U desetom kolu prvenstva u Super B ligi obe naše rukometne ekipe su gosti. U derbiju kola rukometaši Crvenke gostuju u Ubu gde se sastaju sa istoimenom ekipom. Ub je trenutno na deobi prvog mesta sa bodom više od Crvenke, imaće podršku i svojih navijača, te je blagi favorit. No, rukometaši Crvenke ističu da su svesni značaja susreta i verujući u svoj kvalitet poručuju da će u Ubu jurišati na pobedu. Susret rukometaša Uba i Crvenke će u Ubu biti odigran sutra, a počeće u 12 sati. Sivac 69 je gost Vrbas Petrola. Sivčani su na začelju tabele, a kakav otpor će pružiti domaćinu Vrbasu uveliko zavisi i od toga hoće li biti kompletni, jer treba imati u vidu činjenicu da u prošlom kolu u sastavu Sivca nije bilo Čabaija i Slavuljice. Duel rukometaša Vrbasa i Sivca će u Vrbasu biti odigran sutra, a počeće u 17 časova.

I naše rukometašice su ovog vikenda gošće. U devetom kolu prvenstva u Prvoj ligi Ženski rukometni klub Krule ide u goste ekipi Slovena iz Rume. Susret će biti odigran sutra u Hrtkovcima, a počeće u 19 časova i 30 minuta. Naš drugi predstavnik, crvenački Laki će takođe svoj susret odigrati u Hrtkovcima, gde će ga u nedelju od 16 časova i 30 minuta ugostiti vodeća Ruma.

Košarkaši Hajduka u 9. kolu prvenstva u Prvoj regionalnoj ligi Srbije grupa sever dočekuju ekipu Podrinja iz Mačvanske Mitrovice. Biće to derbi kola, jer se sastaju dve vodeće ekipe sa istim brojem bodova. Kuljani su rešeni da se ekipi Podrinja revanširaju za poraz koji su pretrpeli u drugom kolu. Treba reći da susret košarkaša Hajduka i Podrinja ima hunamitarni karakter. Na ulazu u halu će biti postavljena kutija u koju će posetioci moći da prilože dobrovoljni prilog koji je namenjen za lečenje našeg sugrađanina Marka Bubonje. Susret košarkaša Hajduka i Podrinja iz Mačvanske Mitrovice će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

U devetom kolu prvenstva u Drugoj regionalnoj ligi košarkaši Sivca u nedelju, od 17 časova, pred svojim navijačima u Sivcu dočekuju Veliku Kikindu, dok košarkaši Crvenke, takođe u nedelju, od 20 časova gostuju u Zrenjaninu gde će odmeriti snage sa vodećim Petrovgradom.

U sedmom kolu odbojkaškog prvenstva obe ekipe Hajduka su gosti. Odbojkašice Hajduka, koje se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa sever će u nedelju, od 15 časova i 30 minuta u Somboru odmeriti snage sa ekipom Goks IN iz Odžaka, dok će odbojkaši Hajduka, koji se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa istok, takođe u nedelju, od 17 časova u Magliću odigrati susret sa istoimenom ekipom.

Kuglaši Hajduka u devetom kolu prvenstva u Prvoj ligi Srbije grupa Vojvodina dočekuju ekipu Jadrana iz Golubinaca, koja vodi na prvenstenoj tabeli. Ovaj kuglaški susret će biti odigran u nedelju u Vrbasu, a počeće u 16 časova. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena